nu geen verzendkosten
snelle bezorging
uitgebreide kennis

Let op: De Wilde is verhuisd naar de Ganzekolk 7 in Empe

Een volwassen Beuk is een imposante boom met zijn grote kroon en machtige uitstraling.  De beuk is echter ook niet weg te denken als haagplant. Waar u ook komt, de beukenhaag zal altijd wel ergens te vinden zijn. Hij leent zich goed om zichtlijnen en/of beslotenheid in uw  tuin te creëren. De beukenhaag vormt in de zomer een ondoordringbare barrière die veel privacy geeft. In de winter behoudt de beuk zijn blad, maar aan het begin van het voorjaar is het meeste blad verdwenen. Het nieuwe blad ontwikkelt zich echter al snel, waardoor de privacy (bijna) het gehele jaar behouden blijft.

Planten
Beuken groeien het beste in de zon tot halfschaduw.Voor de aanplant graaft u een geul (40-60 cm diep bij jonge planten, bij oudere planten 60-90 cm diep). Hier zet u de planten in. Bij het opvullen van het plantgat (geul) kunt u organische meststoffen toevoegen. Er bestaat ook speciale mest voor hagen, deze bevat Mycorrhiza schimmels (aan te bevelen voor Beuken). De beuk kan aangeplant worden in een enkele rij, maar ook in meerdere rijen. U kunt het beste een plantafstand aanhouden van 25 tot 30 cm (4 per strekkende meter). Zorg dat de haag voldoende kans krijgt om te groeien. Houdt een afstand aan van tenminste een halve meter tot de andere heesters en vaste planten in uw tuin. Het is van belang dat u het eerste half jaar goed op de watervoorziening let. De wortelen hebben nog niet de kans gekregen om diep de grond in te gaan en moeten het hebben van het oppervlaktewater. Een mulchlaag kan hierbij ook helpen.

Bemesten
Bemesten van jonge planten doet u in het voorjaar. U kunt dan ook de eventueel aangebrachte mulchlaag aanvullen indien dit nodig blijkt te zijn. Hierdoor krijgt het concurrerende onkruid minder kans zich te ontwikkelen.

Snoeien
Beukenhagen zijn goed in vorm te snoeien.  Meestal wordt de haag twee keer per jaar geknipt. Na het uitlopen (half mei) en vlak voor de herfst (half augustus).

U kunt op onze website beukenplanten (fagus sylvatica) bestellen in verschillende hoogtes.

ONTVANG NIEUWS EN UPDATES

We gebruiken uw email adres enkel voor het versturen van de nieuwsbrief!

VEILIG BETALEN

betaalmogelijkheden

Alle prijzen zijn inclusief BTW

VOLG ONS

© 2024 DeWilde

Beoordeling door klanten: 9.1 / 10 - 2991 beoordelingen