nu geen verzendkosten
snelle bezorging
uitgebreide kennis

Let op: De Wilde is verhuisd naar de Ganzekolk 7 in Empe

De Acer Campestre is misschien beter bekend als de Spaanse Aak of de Veldesdoorn. Omdat de kroon van de Acer Campestre klein blijft, is het een geschikte boom voor de wat kleinere tuinen. Door flink te snoeien kunt u hem toepassen als flinke struik en bij het regelmatig in vorm knippen is hij zeer geschikt als haagplant. In de winter verliest hij zijn blad, waardoor hij niet geheel zichtdicht meer is.

Planten
Indien u een haag wenst te maken van de Veldesdoorn, is het belangrijk om direct een struikvariant te kopen. Het omvormen van een boom tot een haag is niet aan te raden. Bij de aanplant dient u rekening te houden met een breedtegroei tot vier meter. Deze planten worden vaak gecombineerd met meidoorn. Dit wordt een Zeeuwse haag genoemd. U houdt hierbij een verhouding van 40% meidoorns en 60% veldesdoorns aan.

De meeste esdoorns prefereren een vochthoudende, goed doorlatende grond. Deze grond mag licht zuur tot kalkhoudend zijn. Een wat tegen de wind beschutte plaats is gewenst. Wind kan bladverdorring veroorzaken. Het is een geliefde haag aangezien hij ook op een schaduwrijke plek aangeplant kan worden.

Bemesten
U kunt in het voorjaar beendermeel aan de grond toevoegen en mulch boven de wortels aanbrengen. Dit verbetert de bodemstructuur en zorgt ervoor dat het humusgehalte toeneemt.

Snoeien
De Acer Campestre is verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Indien u hem lager wilt hebben dan hij verkrijgbaar is, kunt u hem gerust snoeien. De struik verdraagt dit probleemloos. Er verschijnen dan echter geen bloemen en vruchten. U kunt drie keer per jaar snoeien. Aan het begin en einde van de zomer en in de winter. Als boom is er zelden snoei nodig. Enkel wanneer de takken elkaar kruisen, dient u één van beide takken weg te snoeien.

U kunt de Veldesdoorn in verschillende hoogtes online bij ons bestellen.


ONTVANG NIEUWS EN UPDATES

We gebruiken uw email adres enkel voor het versturen van de nieuwsbrief!

VEILIG BETALEN

betaalmogelijkheden

Alle prijzen zijn inclusief BTW

VOLG ONS

© 2024 DeWilde