nu geen verzendkosten
snelle bezorging
uitgebreide kennis

Let op: De Wilde is verhuisd naar de Ganzekolk 7 in Empe

Vlinderstruiken (buddleja’s) zijn geliefd vanwege hun overvloedige bloei en de veelheid aan vlindersoorten die de struik aantrekt. Een mooi, in bloei staand exemplaar vrolijkt uw tuin op met zijn prachtige bloementuilen. De struiken zijn in verschillende kleuren te koop. Daardoor is er altijd wel een soort te vinden die geschikt is voor uw tuin. Hieronder vindt u informatie over het planten, bemesten en snoeien van deze sierheesters.

Planten
Vlinderstruiken prefereren goed doorlatende, vruchtbare grond. Deze grond dient kalkrijk te zijn. Deze heester groeit daarom goed in de kusstreek. Bij voorkeur plant u de struik op een beschutte, zonnige plek. Dit bevordert de bloei. Hij kan echter ook in de halfschaduw staan, dan trekt hij iets minder vlinders. Te natte en te zure grond doen de plant geen goed.

Snoeien
Door vlinderstruiken te snoeien blijven ze mooi in vorm en bloeien ze rijk. Ze bloeien in de nazomer, op het eind van de jonge scheuten. Dit betekent dat u bij een groot aantal jonge scheuten meer bloemen krijgt. Om zoveel mogelijk jonge scheuten te krijgen, snoeit u de struik. Doet u dit niet, dan veroudert de struik en wordt hij kaler. De snoei past u aan het eind van de winter toe (maart), op het moment dat de kans op vorst overdag te verwaarlozen is. U knipt de struik terug tot ca. 30 cm boven de grond.

Een vlinderstruik kan getopt worden. U knipt hiervoor begin juni de toppen uit de scheuten. Dit zorgt ervoor dat de plant meer scheuten krijgt, steviger wordt en meer bloemen geeft. Hij blijft wel lager dan wanneer u dit niet doet. Normaal gesproken worden vlinderstruiken ongeveer 2.5 tot 3 meter hoog. Indien u de struik topt, blijft hij ongeveer 2 meter. Als de struik in bloei staat is het belangrijk de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit stimuleert de plant tot het vormen van nieuwe bloemknoppen.

Buddleja Alternifolia bloeit op het oude hout, deze snoeit u daarom slechts licht terug na de bloei. Deze soort bloeit ook al in juni. Indien u een kleine heester in uw tuin wenst, kunt u gaan voor de soorten ‘Nanho Blue’ en ‘Pink Delight’. Deze blijven wat lager dan gemiddeld.


ONTVANG NIEUWS EN UPDATES

We gebruiken uw email adres enkel voor het versturen van de nieuwsbrief!

VEILIG BETALEN

betaalmogelijkheden

Alle prijzen zijn inclusief BTW

VOLG ONS

© 2024 DeWilde