nu geen verzendkosten
snelle bezorging
uitgebreide kennis

Let op: De Wilde is verhuisd naar de Ganzekolk 7 in Empe

Bewaring
De Ensata’s worden geleverd met afgesneden bladeren en afgekorte wortels. Hoe sneller de Irissen geplant worden, hoe minder vertraging ze ondervindt met de hergroei. Als u de Irissen ontvangt en niet direct kunt planten, de wortels goed nat houden.

Het planten
De standplaats van de Irissen is halfschaduw tot volle zon. De Enssata heeft liever een zware rijke wat zuurdere grond, een PH van 5.0 tot 6.5 en houden van veel vocht. Tijdens de zomermaanden kunnen ze zelfs in het water staan!

De plantafstand tussen 2 planten is ongeveer 45 cm. Plant de Irissen voldoende diep en bedek ze met minstens 5-10 cm aarde. De nieuwe wortels ontwikkelen zich boven de oude wortels. Door dieper te planten kunnen ze langer blijven staan. Op zanderige grond groeien en bloeien ze even rijk mits er voldoende turf en voeding toegevoegd wordt.

Verzorging
Het eerste jaar na het planten zullen ze weinig tot geen bloemen geven, doch naarmate ze ouder worden neemt de bloei zeer rijkelijk toe. Verwijder het loof in november tot op 10 cm van de grond.

Na 4-5 jaar zal het nodig zijn de Irissen te scheuren. Dit is noodzakelijk om de groei en bloei in stand te houden, anders kwijnt de plant weg.

De beste periode om de Irissen te verplanten is ná de bloeiperiode (juli-augustus).

Een afdekking met stro in november zal de irissen beschermen tegen vorst. Meerjarige planten vinden een strodek in de winter ook fijn. Maar is met lichte vorst niet nodig. Verwijder het stro na de vorstperiode (maart).

Bemesting
De Ensata is een stikstof eter. We bemesten in het voorjaar en na de bloei met samengestelde meststoffen (12-10-18), oude stalmest of bloed- en beendermeel.

Plagen
De Ensata is gevoelig voor bladtrips. Een insect dat de cellen van het loof leegzuigt. Makkelijk te herkennen aan de rode stippen die hierbij ontstaan. Het gebruik van een insecticide werkt doeltreffend.

ONTVANG NIEUWS EN UPDATES

We gebruiken uw email adres enkel voor het versturen van de nieuwsbrief!

VEILIG BETALEN

betaalmogelijkheden

Alle prijzen zijn inclusief BTW

VOLG ONS

© 2024 DeWilde