nu geen verzendkosten
snelle bezorging
uitgebreide kennis

Let op: De Wilde is verhuisd naar de Ganzekolk 7 in Empe

Naam
Bij elke cultivar wordt in hoofdletters de naam van de variëteit weergegeven. Onze assortimentslijst is op alfabetische volgorde van de cultivarnaam weergegeven.

Origine
Mogelijk bent u geïnteresseerd in de naam van de winner van cultivars, het land van herkomst van cultivars danwel het registratiejaar. Dit is bij iedere cultivar vermeld, voor zover bekend uiteraard. Wanneer 2 namen zijn vermeld dan is de naam vóór de schuine streep de naam van de veredelaar en de naam ná de schuine streep de naam van de persoon die de cultivar heeft geregistreerd.

Classificering
De genus Paeonia kent ruim 40 soorten (volgens het classificatiesysteem van Stern). Voor het gemak laten we de subsoorten dan nog weg. Het zou te ver gaan alle soorten te omschrijven. Vandaar dat wij ons hier beperken tot de soorten welke ouderschap hebben in de cultivars uit ons assortiment. Wanneer een cultivar kruisingsouders uit twee of meer verschillende soorten heeft spreken we van een hybride. Dit wordt dan ook bij de cultivar aangegeven. Cultivars met kruisingsouders uit één en dezelfde soort zijn dus per definitie géén hybriden.Per soort wordt hieronder een aantal typische eigenschappen opgesomd. Wanneer een cultivar dan gekruist is uit een bepaald soort brengt dit vaak deze eigenschappen met zich mee. Gecombineerd met de andere kruisingsouder(s) en de bijbehorende eigenschappen leidt dit vaak tot zeer interessante resultaten. Met onderstaande informatie per soort kunt U desgewenst op zoek gaan naar Uw eigen favoriete kruisingsproducten. Onze assortimentslijst gerangschikt op kruisingstype kan dit zoeken vergemakkelijken.

ONTVANG NIEUWS EN UPDATES

We gebruiken uw email adres enkel voor het versturen van de nieuwsbrief!

VEILIG BETALEN

betaalmogelijkheden

Alle prijzen zijn inclusief BTW

VOLG ONS

© 2024 DeWilde