nu geen verzendkosten
snelle bezorging
uitgebreide kennis

Let op: De Wilde is verhuisd naar de Ganzekolk 7 in Empe

Ondersteuning
Praktisch alle pioenen in ons assortiment hebben stelen die stevig genoeg zijn om haar bloemen te dragen onder normale weersomstandigheden. Tot het moment dat de bloemknoppen open komen heeft bijna geen enkele pioen overigens ondersteuning nodig.

In een volgroeide tuin zal ondersteuning simpelweg niet nodig zijn daar de beplanting elkaar dan kan ondersteunen. In een tuin met (vooralsnog) open ruimten bevordert ondersteuning de compactheid altijd wel, indien gewenst natuurlijk.Gedurende een bloeiperiode met slecht weer (veel wind en neerslag) hebben bijna alle variëteiten die hoger worden dan 70 cm wel wat ondersteuning nodig.

Wanneer de bloemblaadjes zich ontluiken en het regent in deze periode veel in combinatie met behoorlijke wind, dan kunt U zich wellicht voorstellen dat de stelen topzwaar worden. Door het heen en weer geslinger zal het verband uit de plant worden gehaald. Wanneer slecht weer dreigt tegen de bloeiperiode is het verstandig om een ring (of touwtjes of iets dergelijks) om de plant heen te plaatsen. Een stokje langs iedere bloemsteel plaatsen en deze twee aan elkaar bevestigen is natuurlijk helemaal voor zeker gaan. N.B. In bijvoorbeeld een volgroeide border kan U er natuurlijk ook voor kiezen dat een wijdverspreide planthabitat een grotere sierwaarde heeft dan een ondersteunde plant.Een goede tip is wellicht het verwijderen van evt. aanwezige zijknoppen bij slecht weer om de toppen wat minder zwaar te maken. Een redelijk beschutte plaats uitkiezen is altijd nog het beste devies, zoals dit eigenlijk geldt voor alle tuinplanten die hoger worden dan een halve meter.

In de regel geldt dat hoe meer bloemblaadjes een cultivar heeft, hoe eerder deze ondersteuning nodig heeft bij ongunstig weer. Bloemen die enkel of van het Japanse type zijn worden het minst topzwaar. Bijkomend voordeel van deze variëteiten is dat de bloemblaadjes zich sluiten bij koud en nat weer, en vol regenen dus wordt beperkt.

Hieronder volgt een korte uitleg van de gebruikte termen bij het onderwerp ondersteuning, zoals vermeld bij de cultivar beschrijvingen. Dit advies geldt dus voor normale voorjaarsomstandigheden gedurende de bloeiperiode.
Niet nodig: Bij normaal voorjaarsweer gedurende de bloeiperiode doorgaans geen ondersteuning nodig.
Ring: Een ring rondom de plant plaatsen is verstandig doordat de grote bloemen van deze cultivars onder windinvloeden de compactheid van de planten kunnen verminderen. De hoogte die een variëteit bereikt hangt hier nauw mee samen.
Stokjes: Een stokje langs iedere bloemsteel plaatsen en deze twee aan elkaar bevestigen is verstandig daar de bloemstelen niet sterk genoeg zijn om de grote bloemen te kunnen dragen. Cultivars waar deze opmerking bij staat geplaatst zijn doorgaans erg geschikt voor volgroeide borders.

ONTVANG NIEUWS EN UPDATES

We gebruiken uw email adres enkel voor het versturen van de nieuwsbrief!

VEILIG BETALEN

betaalmogelijkheden

Alle prijzen zijn inclusief BTW

VOLG ONS

© 2024 DeWilde