nu geen verzendkosten
snelle bezorging
uitgebreide kennis

Let op: De Wilde is verhuisd naar de Ganzekolk 7 in Empe

Plagen
Vergeleken met andere planten is er weinig schadelijk gedierte waarmee de clematis te maken krijgt.

Slakken: als je niet oppast, kunnen slakken hele planten, vooral de jonge, tot op de stengels kaal vreten. Gedurende het tuinjaar dreigt dit vooral bij regen. Bestrijding kan in de vorm van slakken verzamelen, liefst ’s avonds en ’s ochtends.
Bladluizen: ook die treden nu en dan op, vooral aan de onderkant van blad en aan jonge twijgen. Bestrijding hiervan door de luizen met water van de plant af te spuiten.
Ziekten: er zijn slechts weinig ziekten van betekenis bij clematissen. Naast de echte meeldauw en grijze schimmel is er ook de zogenaamde verwelkingsziekte.

Clematis verwelkingziekte
Plotseling slap hangende bladeren en bloemen, dat zijn de eerste tekenen van de clematis verwelkingziekte. In een paar dagen verdorren de twijgen en worden bruin. De oorzaak van dit verschijnsel zijn schimmels die de plant meestal vlak boven de grond aantasten. Bestrijding kan door de twijgen tot op de grond af te snoeien en te vernietigen. Niet bij het compost weggooien. De clematis loopt in de meeste gevallen weer uit, maar meestal pas in het volgende voorjaar.

ONTVANG NIEUWS EN UPDATES

We gebruiken uw email adres enkel voor het versturen van de nieuwsbrief!

VEILIG BETALEN

betaalmogelijkheden

Alle prijzen zijn inclusief BTW

VOLG ONS

© 2024 DeWilde

Beoordeling door klanten: 9.1 / 10 - 2991 beoordelingen