nu geen verzendkosten
snelle bezorging
uitgebreide kennis

Let op: De Wilde is verhuisd naar de Ganzekolk 7 in Empe

Oude Rozen
De oude rozen, die honderden jaren lang in de tuinen van Europa en Azië zijn geteeld, kwamen voort uit de wilde roos. Door veredeling zijn verdere veranderingen ingebracht. Door een onafgebroken proces van mutatie, selectie en kruising ontstonden er tal van prachtige nieuwe rozen. De echte rozensoorten worden meestal botanische of wilde rozen genoemd, de roos R. gallica Officinalis (‘Apothekersroos’) is hier een voorbeeld van.

Grootbloemige rozen
Deze groep, die verschillende typen als theeroos, theehybride en moderne roos bevat, hebben wij genoemd naar wat ze zijn: grootbloemige rozen. De schoonheid van de grootbloemige rozen zit in hun voortreffelijk gevormde, spitse knoppen. Hierbij komen pastelkleuren wellicht het beste tot hun recht, al is een rode grootbloemige roos ook een lust voor het oog. Sommige grootbloemige rozen geuren heerlijk, andere hebben totaal geen geur. Grootbloemige rozen mengen goed met andere planten in een border en zijn zeer geschikt voor perken en rozenborders en natuurlijk prima op hun plaats in een rozentuin.

Trosrozen
De grootste waarde van trosrozen zit hem in hun indrukwekkende kleureffect. Er zijn maar weinig planten, van welke soort dan ook, die gedurende zo’n lange periode bloemen produceren. Trosrozen zijn in het algemeen robuust en redelijk goed bestand tegen ziekten.

Heesterrozen
Deze groep rozen bevat veel verschillende typen: van hoge heesters, sterk kruipende en bodembedekkende rozen tot kleine struikjes die u zowel in kleine als grote vakken kunt toepassen. In het algemeen plant u de hoge heesterrozen als solitair of in combinatie met vaste planten en de lage heesterrozen in grotere groepen, maar voor een klein hoekje is een enkel exemplaar ook heel dankbaar. De minder breed uitgroeiende heestertjes, zoals de fraaie ‘Sweet Dream’, lenen zich goed voor kleinere tuinen en doen het bijzonder goed in ruime potten en bakken.

Engelse rozen
Dit is een relatief nieuwe groep rozen, die in de jaren ’70 voor het eerst in de aandacht kwam te staan. Deze rozen zijn ontstaan uit kruisingen tussen Oude rozen, moderne rozen, grootbloemige en trosrozen. Ze zijn veredeld door de bekend rozenwinnaar David Austin. De Engelse rozen hebben dezelfde tere charme en geuren als Oude rozen, terwijl ze net als de moderne roos een breed kleurenscala hebben en de hele zomer bloeien. Deze rozen komen het best tot hun recht als u ze aanplant in groepen van drie of tussen vaste planten.

Klimrozen
Klimrozen komen het beste tot hun recht als ze van boven op ons neerkijken. U kunt ze op oneindig veel manier toepassen. Maar weinig planten zijn zo waardevol in de tuin. Ze worden meestal gebruikt als bekleding van huis- en schuurmuren en schuttingen, maar doen het ook uitstekend op pilaren, bogen en pergola’s en over hekken.

Ramblers
Ramblerrozen, of eenmaalbloeiende klimrozen leveren heel veel, meestal kleine, bloemen in grote trossen die veelal uitstekend geuren. Uit de plantbasis groeien vaak sterke, lange stengels. Ze bloeien uitbundig met veel bloemen, maar slechts éénmaal per jaar. Deze rozen vormen een zeer belangrijke groep, die meer aandacht verdient in de moderne tuin. Ze zijn geschikt voor over grote bogen en pergola’s klimmend door struiken en in bomen of voor het bedekken van lelijke objecten of gebouwtjes.

Stamrozen
Stamrozen kunnen waardevol zijn in zowel formele als natuurlijke ontwerpen. Als ze boven kleinere planten of rozen in formele perken mogen uitgroeien, geven ze een aangenaam effect. Verder doen ze het goed in een gazon, langs een pad of in een vaste planten border.
 Rozen voor pot en balkon
Op balkon of dakterras is men heus niet alleen aangewezen op miniatuur- of patiorozen. De meeste tuinrozen zijn uitstekend in pot te kweken en ook grote rozen, zelfs klimrozen voldoen goed. Rozenwortels reiken ver naar beneden en daarom zal een relatief diepe pot het beste resultaat opleveren.

ADR®-roos en TOP®-roos
Een roos die het predikaat ADR®-roos of TOP®-roos draagt, verdient dit niet zomaar. Het predikaat ADR® wordt gegeven door de Duitse Bond van Boomkwekers en waarborgt de gezondheid van de roos. Jarenlang wordt op verschillende locaties, onafhankelijk van elkaar, de roos getest op bloeitijd, kleur, geur en uiteraard ziekteresistentie. Een TOP®-roos heeft vrijwel dezelfde tests ondergaan, maar dan uitgevoerd op locaties in Nederland. Het predikaat wordt verstrekt door de Nederlandse Bond voor Boomkwekers. In beide gevallen weet u dat het om een zeer goede en gezonde roos gaat.
Klik hier om Rozen online te kopen.

ONTVANG NIEUWS EN UPDATES

We gebruiken uw email adres enkel voor het versturen van de nieuwsbrief!

VEILIG BETALEN

betaalmogelijkheden

Alle prijzen zijn inclusief BTW

VOLG ONS

© 2024 DeWilde